Rulouri de vinete cu cuşcuş şi fructe uscate

1 rulouri de vinete jpg jpeg

Pentru un aperitiv gustos şi care va fura privirile invitaţilor, încearcă această reţetă exotică de rulouri de vinete cu cuşcuş şi fructe uscate.

De ce ai nevoie pentru rulouri de vinete

2 vinete potrivite

1 ceapă potrivită

100 g cuşcuş

40 g unt

8 caise uscate

20 g fulgi mari de cocos

60 g brânză Feta

o mână frunze de mentă

ulei, pentru prăjit

sare

Pentru sos

1 portocală

1 ceapă medie

1 lingură ulei de floarea-soarelui

2 linguri oteţ din vin alb

1 lingură miere

6 linguri ulei de măsline

sare

piper

Cum se prepară rulouri de vinete

Pentru rulouri, speli vinetele sub jet de apă, iar ceapa o cureţi şi o speli. Fierbi cuşcuşul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Îl scurgi de apă într-o sită şi apoi îl pui într-un castron. Topeşti untul într-o tigaie şi căleşti 3-4 minute ceapa tăiată julien, caisele uscate tăiate bucăţi mici şi fulgii de cocos. Torni conţinutul peste cuşcuşul din castron, tai brânza Feta cubuleţe, toci mărunt frunzele de mentă, potriveşti de sare, le adaugi în vas şi amesteci bine toate ingredientele. Tai felii lungi vinetele şi le prăjeşti în ulei. Le scoţi pe şerveţele absorbante, pentru a înlătura excesul de grăsime. Aşezi câte o felie de vânătă pe o suprafaţă plană, pui două linguri din amestecul de cuşcuş şi rulezi. Repeţi operaţiunea până când epuizezi toate ingredientele.

Pentru sos, cureţi de coajă portocala şi o tai fâşii subţiri. Toci ceapa mărunt. Într-o tigaie, încingi o lingură de ulei şi sotezi 1 minut ceapa. Adaugi fâşiile de coajă de portocală şi mai laşi pe foc încă 1 minut, amestecând continuu. Iei vasul de pe foc şi-l laşi să se răcească. Într-un bol, amesteci, cu un tel, oţetul, zeama de portocală, mierea, sarea şi piperul. Adaugi uleiul de măsline, ceapa şi coaja de portocală sotate. Torni sosul peste rulouri şi le serveşti pe o farfurie ornată cu frunze proaspete de mentă.