Salată Caesar cu maioneză

După mâncărurile grele de sărbători, o salată de crudităţi este exact ce ai nevoie. Iată cum se prepară salata!
De ce ai nevoie pentru salată Caesar
Pentru sos
2 gălbenuşuri
½ lingură muştar
50 g parmezan
4 căţei de usturoi
2 linguri zeamă de lămâie
70 ml ulei de măsline
Pentru salată
1 salată verde
zeamă de lămâie
parmezan ras
Pentru crutoane
200 g cubuleţe de pâine
2 linguri ulei de măsline
boia de ardei
oregano
sare piper
Cum se prepară salata Caesar
Pui toate ingredientele pentru sos în blender, înafară de ulei, şi le pasezi până când obţii o pastă. Torni treptat uleiul şi amesteci până când se omogenizează. Dai la rece.
Speli salata, o rupi bucăţi.
Pentru crutoane, dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci cubuleţele de pâine cu condimente, după gust, le stropeşti cu ulei de măsline şi le ţii la cuptor câteva minute, până când devin crocante. Amesteci crutoanele cu salata şi adaugi sosul. Presari de deasupra parmezan ras.