Salată caldă de cartofi, cu rucola şi capere

salata calda de cartofi cu rucola si capere jpeg

Această garnitură merge de minune cu orice tip de carne la grătar, dar Jamie Oliver spune că este cea mai gustoasă alături de sardine.

Ingrediente (4-6 porţii)

1,5 kg cartofi amestecaţi (albi şi roşii) 1 pungă mică de rucola 8 linguri ulei de măsline 4 linguri oţet din vin roşu 2 linguri de capere Sare piper

Mod de preparare

Cureţi şi laşi o parte din cartofi întregi, apoi îi descojeşti şi îi tai pe ceilalţi în cuburi de dimensiuni egale. Aşezi cartofii într-o oală cu apă şi condimentezi cu sare, după gust. Laşi să dea în clocot, apoi fierbi la foc mic 20 de minute, până când se înmoaie. Scurgi apa şi muţi cartofii într-un bol de salată. Cât timp sunt calzi, adaugi restul ingredientelor şi condimentezi cu sare grunjoasă şi piper, după gust. Împarţi salata pe farfurii şi o serveşti imediat.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Salată cu iaurt

Salată cu iaurt

Salată de pui cu ciuperci

Salată de pui cu ciuperci

Salată cu fasole neagră

Salată cu fasole neagră