Salată caldă de cartofi, cu rucola şi capere
Această garnitură merge de minune cu orice tip de carne la grătar, dar Jamie Oliver spune că este cea mai gustoasă alături de sardine.
Ingrediente (4-6 porţii)
1,5 kg cartofi amestecaţi (albi şi roşii) 1 pungă mică de rucola 8 linguri ulei de măsline 4 linguri oţet din vin roşu 2 linguri de capere Sare piper
Mod de preparare
Cureţi şi laşi o parte din cartofi întregi, apoi îi descojeşti şi îi tai pe ceilalţi în cuburi de dimensiuni egale. Aşezi cartofii într-o oală cu apă şi condimentezi cu sare, după gust. Laşi să dea în clocot, apoi fierbi la foc mic 20 de minute, până când se înmoaie. Scurgi apa şi muţi cartofii într-un bol de salată. Cât timp sunt calzi, adaugi restul ingredientelor şi condimentezi cu sare grunjoasă şi piper, după gust. Împarţi salata pe farfurii şi o serveşti imediat.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com