Salată caldă de quinoa
Perfectă ca fel principal ușor sau garnitură, combină beneficiile nutritive ale quinoa cu legume proaspete și condimente aromate.
Igrediente
200 g quinoa
400 ml apă
1 dovlecel mediu, tăiat cuburi
1 ceapă mică
150 g roșii cherry, tăiate în jumătate
150 g porumb din conservă
2 linguri ulei de măsline
1 cățel de usturoi
1 lingură suc de lămâie
1 legătură mică de mentă proaspătă
1 linguriță sare
½ linguriță piper negru
Mod de preparare
Speli bine quinoa sub jet de apă rece, într-o sită fină. Într-o oală, adaugi quinoa și 400 ml de apă, fierbi, la foc mic, 15 minute sau până când apa este absorbită și boabele sunt moi. O lași deoparte să se răcească ușor.
Într-o tigaie, încălzești o lingură de ulei de măsline la foc mediu. Pui ceapa tocată și usturoiul, și le călești 2-3 minute până devin aurii. Adaugi dovleceii și îi gătești 5-7 minute, până se înmoaie și se rumenesc ușor. Pui porumbul și roșiile și le lași pe foc încă 2-3 minute, pentru a le încălzi ușor.
Combini quinoa gătită cu legumele din tigaie. Torni restul de ulei de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul, apoi amesteci bine.
La final, adaugi menta tocată, amestecând ușor pentru a se îmbina aromele. Se servește caldă.