Salată cu cușcuș și ciuperci
Încearcă să prepari această reţetă rapidă la tine acasă.
Ingrediente
200 g cușcuș
200 g mazăre fiartă
1 ceapă
250 g ciuperci
1 legătură pătrunjel
3 căței de usturoi
400 ml supă de legume
clocotită ulei
sare
piper
zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare
Amesteci cușcușul cu două linguri de ulei, apoi torni supa clocotită, potrivești de sare și de piper, amesteci din nou, acoperi vasul și lași 10 minute până când se absoarbe tot lichidul.
Separat, încingi puțin ulei într-o tigaie, pui ceapa și usturoiul mărunțite, amesteci, presari sare și piper, după gust și adaugi ciupercile spălate și feliate. Omogenizezi și ții pe foc până când scade zeama lăsată de ciuperci, apoi dai deoparte să se răcească.
Speli sub jet de apă pătrunjelul și îl tai fin.
Răstorni într-un castron ciupercile, mazărea și cușcușul, amesteci, torni zeama de lămâie, guști și, dacă mai e nevoie, presari sare și piper. O dai la rece să se combine aromele.
Servești salata presărată cu pătrunjel.