Salată cu dovleac copt și nuci pecan

Salata cu dovleac copt și nuci pecan poate fi servită ca fel principal ușor sau ca garnitură rafinată la cine festive.

salata cu dovleac copt ssi nuci pecan jpg

Ingrediente

500 g dovleac plăcintar, curățat și tăiat felii subțiri

1 linguriță miere

1 linguriță oțet balsamic

2 linguri ulei de măsline

100 g brânză ricotta

piper proaspăt măcinat

50 g nuci pecan, ușor prăjite

1 mână de rucola sau baby spanac

frunze proaspete de pătrunjel și rozmarin

sare de mare

Mod de preparare

Ungi feliile de dovleac cu ulei de măsline, presari sare și piper, apoi le așezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coci 20–25 de minute, până devin moi și ușor caramelizate pe margini.

Între timp, prăjești ușor nucile pecan într-o tigaie uscată, 2–3 minute, până devin aromate.

Pe un platou, așezi frunzele verzi, dovleacul copt și brânza. Presari deasupra nucile pecan și ierburile proaspete.

Amesteci uleiul de măsline rămas cu mierea și cu oțetul balsamic, apoi torni ușor peste salată. Servești salata călduță sau la temperatura camerei, alături de pâine integrală prăjită.