Salată cu fasole neagră

salata cu fasole neagra jpeg

În zilele de post, încearcă o salată simplă şi rapidă, cu multe legume delicioase. Este o garnitură perfectă şi poţi hrăni o „armată” întreagă de pofticioşi. De asemenea, poate fi un aperitiv deosebit , dacă serveşti legumele cu chips-uri. Merge de minune în combinaţie cu carnea la grătar şi cu tortilla.

Ingrediente

440 g boabe fasole neagră, spălate şi scurse (din conservă) 260 g porumb fiert 1 roşie potrivită, tocată 50 g ceapă roşie, tocată 1 ceapă verde, tocatp zeama de la 1 ½ sau 2 lămâi 1 lingură ulei 2 linguri coriandru tocat (sau mai mult, după gust) sare piper negru măcinat 1 avocado, tăiat cubuleţe 1 ardei iute, tocat (opţional)

Mod de preparare

Într-un castron mare, combini fasolea neagră, porumbul, ceapa roşie şi cea verde, coriandrul, condimentezi cu sare şi piper, după gust. Storci zeama de lămâie şi torni puţin ulei de măsline. Laşi legumele la marinat 30 de minute în frigider. Adaugi cubuleţele de avocado chiar înainte de servire.

Sursa + foto: www.skinnytaste.com

Salată de sfeclă cu sos de grepfrut

Salată de sfeclă cu sos de grepfrut

Salată de fructe cu miere şi seminţe de mac

Salată de fructe cu miere şi seminţe de mac

Salată de avocado cu ceapă şi roşii

Salată de avocado cu ceapă şi roşii