Salată cu tăiţei din orez şi ardei gras

În zilele toride de vară, încearcă o salată rece cu tăiţei din orez şi ardei gras. Este o reţetă foarte uşoară, iar mâncarea este gata în doar 30 de minute.
Ingrediente
200 g tăiţei din orez 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 căţei de usturoi 2 ardei iuţi roşii, proaspeţi 400 g porumb dulce, de la conservă 1 legătură ceapă verde 1 mână de alune sărate 3 linguri ulei de măsline 2 limete
Mod de preparare
Înmoi tăiţeii de orez într-un bol mare cu apă caldă, 20 de minute. Scoţi seminţele şi tai ardeii graşi în fâşii, cureţi şi toci usturoiul, apoi scoţi seminţele şi tai fin ardeii iuţi. Scurgi lichidul şi clăteşti bine boabele de porumb de la conservă. Cureţi şi tai ceapa verde şi toci alunele sărate.
Fierbi apă într-o oală mare până dă în clocot, scurgi tăiţeii şi îi adaugi în vas. Dai din nou în clocot şi fierbi tăiţeii câteva minute, până se înmoaie, apoi îi scurgi şi îi adaugi într-un bol cu apă rece, până eşti gata să îi foloseşti.
Într-o tigaie mare, încingi 1 lingură de ulei de măsline, adaugi ardeii graşi, usturoiul şi ardeii iuţi şi căleşti totul câteva minute, până când legumele se înmoaie uşor.
Scurgi tăiţeii de apă, încorporezi ingredientele din tigaie, adaugi porumbul şi ceapa verde, stropeşti cu uleiul de mpsline rămas şi storci peste salată zeama de limetă. Amesteci bine toate ingredientele, până se acoperă uniform. La final, presari alunele sărate şi mărunţite şi condimentezi cu piper negru măcinat.
Sursa + foto: www.jamieoliver.com