Salată cu usturoi

salata usturoi jpeg

Ai preparat vreodată până acum? Ei bine, dacă răspunsul este nu, ar fi bine să treci la treabă deoarece este foarte gustoasă.

De ce ai nevoie pentru salată cu usturoi

500 g fasole verde › 1 căpăţână de usturoi › 2-3 linguri de ulei de măsline › 1 linguriţă de oţet › 2 roşii, opţional › busuioc, opţional › mărar, opţional › sare › piper

Cum se prepară salată cu usturoi

Speli, cureţi fasolea verde şi o pui la fiert în apă rece. După ce s-a fiert, o scoţi în strecurătoare şi păstrezi puţin lichid în care a fiert. Separat, prepari sosul de usturoi.

Zdrobeşti în mojar usturoiul curăţat şi îl freci cu uleiul de măsline şi oţetul. Dacă consideri că e nevoie, mai torni puţin din zeama în care au fiert păstăile şi amesteci bine.

Torni sosul peste fasolea verde fiartă, potriveşti de sare şi poţi servi, dacă vrei, cu roşii şi frunze de busuioc sau cu mărar tocat fin.