Salată cu varză kale și quinoa
Această salată pe care ţi-o prezentăm conţine ingrediente bogate în vitamine şi minerale, precum merișoarele şi varza Kale. Această legumă poate fi gătită atât prin fierbere, dar poate fi consumată ca atare, în salate.
Ingrediente
150 g varză kale
merișoare uscate
50 g alune de pădure
ulei
2-3 linguri
100 g quinoa
1-2 linguri
sare, după gust
Pentru dressing:
75 ml ulei de măsline
1 lămâie
Mod de preparare
Speli quinoa și o fierbi în 200 ml de apă cu sare, 10 minute. O scoți, o scurgi dacă e cazul și o stropești cu uleiul, apoi amesteci și o lași deoparte.
Speli varza kale, îi îndepărtezi nervurile, o tai fin și o pui într-un bol, adaugi merișoarele, alunele de pădure tăiate grosier și amesteci. Adaugi quinoa și torni uleiul amestecat cu zeama de lămâie. Potrivești gustul de sare și servești.