Salată cu varză kale și quinoa

salata cu varza kale si quinoa jpg

Această salată pe care ţi-o prezentăm conţine ingrediente bogate în vitamine şi minerale, precum merișoarele şi varza Kale. Această legumă poate fi gătită atât prin fierbere, dar poate fi consumată ca atare, în salate.

Ingrediente

150 g varză kale

merișoare uscate

50 g alune de pădure

ulei

2-3 linguri

100 g quinoa

1-2 linguri

sare, după gust

Pentru dressing:

75 ml ulei de măsline

1 lămâie

Mod de preparare

Speli quinoa și o fierbi în 200 ml de apă cu sare, 10 minute. O scoți, o scurgi dacă e cazul și o stropești cu uleiul, apoi amesteci și o lași deoparte.

Speli varza kale, îi îndepărtezi nervurile, o tai fin și o pui într-un bol, adaugi merișoarele, alunele de pădure tăiate grosier și amesteci. Adaugi quinoa și torni uleiul amestecat cu zeama de lămâie. Potrivești gustul de sare și servești.