Salată de ardei copți

salata de ardei copti jpg

Această salată este deliciul suprem al tuturor anotimpurilor.

Ingrediente

1 ardei gras galben

1 ardei gras roșu

2 căței de usturoi

1 lingură ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

1 lingură capere

50 g măsline negre

sare și piper, după gust

busuioc și pătrunjel, pentru decor

Mod de preparare

Lași caperele la desărat în apă rece 10 minute. Speli și ștergi ardeii și-i pui într-o tavă cu hârtie de copt. Dai tava la cuptorul preîncălzit 25 de minute sau până când ardeii s-au înmuiat, apoi îi lași să se răcească. Îi descojești, înlături semințele și cotorul și îi tai fâșii.

Într-un bol, pui feliile de ardei copt și adaugi caperele scurse, măslinele, usturoiul zdrobit, zeama de lămâie, uleiul, sare și piper, după gust. Omogenizezi și decorezi cu busuioc și pătrunjel proaspăt tocat.