Salată de ardei copți cu fasole roșie
Această salată este un deliciu.
Ingrediente
6 ardei copți, congelați
200 g fasole roșie, din conservă
1 ceapă roșie
1 linguriță capere
sare
piper
1-2 linguri ulei de măsline
1½ lingură oțet de mere
Mod de preparare
Decongelezi ardeii și îi lași să se scurgă bine. Scurgi fasolea și o lași în strecurătoare.
Tai ceapa julien, o pui într-o farfurie, o freci cu sare, torni peste ea o lingură de oțet și o dai la frigider, cel puțin o oră.
După ce s-au scurs ardeii, îi tai fâșii subțiri și îi pui într-un bol, adaugi fasolea, caperele bine scurse și amesteci.
Scoți ceapa, o clătești cu apă rece și o pui peste ingredientele din bol. Guști, adaugi sare și piper, uleiul, oțetul de mere rămas, amesteci și o dai la frigider, cel puțin 15 minute, înainte de a o servi.
O decorezi cu feliuțe de lămâie.