Salată de ardei copţi (de post) FOTO

salata de ardei copti cu usturoi jpeg

Deşi este o reţetă clasică, trebuie să încerci ardeii copţi mai ales în zilele de post. Prin coacere vei descoperi o metodă foarte simplă de a prepara ardeii graşi de toate culorile. Îi poţi servi pe o felie de pâine cu crustă sau ca garnitură, pe lângă alte preparate, cum ar fi carnea de pui la grătar sau carnea de peşte.

Reţine că deşi pare o cantitate mare de ardei graşi, aceştia se vor micşora în timpul coacerii. Dacă ai mult spaţiu în cuptor sau pe aragaz, poţi cu uşurinţă să dublezi reţeta pentru a obţine o cantitate mai mare de salată.

Salată de ardei copţi cu usturoi (de post) – Ingrediente

12 ardei graşi (verzi, galbeni, roşii sau portocalii) 2-3 căţei de usturoi, tocaţi 2-3 linguri ulei de măsline sare, după gust

Salată de ardei copţi (de post) – Mod de preparare

Mai întâi alegi ardeii, să fie mari şi fără imperfecţiuni. Îi coci în cuptor sau pe aragaz, într-o tavă groasă. Îi întorci pe toate părţile ca să se coacă în mod egal.

Pe măsură ce se fac, îi pui pe rând pe un prosop gros de bucătărie, îi laşi câteva minute înăbuşiţi, apoi îi scoţi şi îi cureţi bine, fără să le rupi codiţa. Nu îi speli în apă, dar după ce îi decojeşti şi le scoţi seminţele, tai pulpa în fâşii lungi şi groase şi le aşezi într-un bol mare de salată.

image

Torni peste ardei un sos făcut din usturoiul mărunţit, uleiul de măsline şi sarea şi amesteci bine, până se combină cu sosul. Acoperi bolul de salată şi laşi ardeii să se marineze 2 ore.

image

Cu cât îi laşi mai mult să se marineze, cu atât sunt mai gustoşi. Serveşti salata de ardei copţi cu usturoi la temperatura camerei.

Sursa + foto: toriavey.com