Salată de cartofi cu sos de iaurt
Pentru a avea varietate la mesele din această perioadă, ți-am pregătit o salată gustoasă.
Ingrediente
5 cartofi de mărime potrivită
4 căței de usturoi zdrobiți
300 g iaurt vegetal
sare
piper
2-3 linguri ulei din sâmburi de struguri
1 legătură frunze de arpagic
Mod de preparare
Speli cartofii și îi fierbi în coajă. Când intră furculița cu ușurință în ei, îi scoți, îi lași la răcit și îi cureți de coajă, apoi îi tai cuburi și îi pui într-un bol. Torni peste ei uleiul și amesteci, presari sare și piper, după gust.
Separat, combini iaurtul cu usturoiul, omogenizezi și, dacă vrei, adaugi puțină sare și torni peste cartofi. Amesteci, presari frunzele de arpagic tocate fin și lași cel puțin 10 minute la rece, să se combine aromele, apoi servești.