Salată de castraveţi şi mentă – Reţeta de post de la Martha Stewart

Salata de castraveti si menta jpeg

Fie că eşti în căutarea unei garnituri delicioase pe care să o serveşti alături de preparatele pe bază de carne, fie că ţii post şi vrei o salată simplă pe care o prepari în cel mult 25 de minute, această reţetă recomandată de Martha Stewart este perfectă. Încearc-o şi tu!

Salată de castraveţi şi mentă – Ingrediente (4 porţii)

120 g fasole verde, tăiată sare piper negru măcinat 25 g mentă proaspătă, cu frunzele rupte 1 castravete mic, tăiat pe jumătate sau pe sferturi, pe lungime 1 salată verde, cu frunzele spălate şi rupte în bucăţi 120 ml ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie 4 pite 2 căţei de usturoi, uşor zdrobiţi

Salată de castraveţi şi mentă – Mod de preparare

Pregăteşti un castron mare cu cuburi de gheaţă în el. Fierbi tecile de fasole verde într-o oală cu apă sarată, până se înmoaie, 4 minute. Le scurgi şi le transferi în vasul cu apă şi gheaţă, apoi le scurgi din nou. Tai tecile în 3, le amesteci cu menta tocată, castravetele şi salata verde.

Torni jumătate din cantitatea de ulei peste zeama de lămâie, în fir subţire şi continuu, amestecând până se omogenizează. Condimentezi cu sare şi piper după gust.

Prăjeşti pitele pe flacăra de la aragaz, întorcându-le cu un cleşte de bucătărie, până devin crocante. Le freci cu usturoi şi apoi le ungi cu restul de ulei şi le condimentezi cu sare. Torni dressingul peste salată şi amesteci ca să se acopere legumele. Serveşti salata de castraveţi şi mentă cu bucăţi de pită caldă.

Sursa + foto: www.marthastewart.com

www.marthastewart.com