Salată de Crăciun
Salata de Crăciun este un preparat, este o combinație echilibrată de ingrediente proaspete și savuroase, care poate fi personalizată în funcție de preferințe.
Ingrediente
1 sfeclă roșie coaptă
100 g nuci
2 portocale
100 g baby spanac
1 legătură ceapă verde
100 g salată lollo rosso
sâmburii de la ½ rodie
100 g brânză cu mucegai
Pentru dressing:
2 linguri ulei de măsline sau de sâmburi de struguri
2 linguri zeamă de lămâie
sare
piper
Mod de preparare
Cureți sfecla și o tai feliuțe. Zdrobești nucile grosier, desfaci portocala felii, speli și tai firele de ceapă.
Speli cele două tipuri de salată, le usuci și le pui într-un bol. Adaugi sfecla, feliile de portocale, ceapa și amesteci.
Combini uleiul cu zeama de lămâie, bați bine, cu un tel, ca să obții o emulsie pe care o răstorni peste legumele din bol. Potrivești gustul de sare și de piper, și amesteci.
Presari peste salată sâmburii de rodie și brânza cu mucegai mărunțită.