Salată de Crăciun

Salata de Crăciun este un preparat, este o combinație echilibrată de ingrediente proaspete și savuroase, care poate fi personalizată în funcție de preferințe.

salata de Craciun jpg

Ingrediente

1 sfeclă roșie coaptă

100 g nuci

2 portocale

100 g baby spanac

1 legătură ceapă verde

100 g salată lollo rosso

sâmburii de la ½ rodie

100 g brânză cu mucegai

Pentru dressing:

2 linguri ulei de măsline sau de sâmburi de struguri

2 linguri zeamă de lămâie

sare

piper

Mod de preparare

Cureți sfecla și o tai feliuțe. Zdrobești nucile grosier, desfaci portocala felii, speli și tai firele de ceapă.

Speli cele două tipuri de salată, le usuci și le pui într-un bol. Adaugi sfecla, feliile de portocale, ceapa și amesteci.

Combini uleiul cu zeama de lămâie, bați bine, cu un tel, ca să obții o emulsie pe care o răstorni peste legumele din bol. Potrivești gustul de sare și de piper, și amesteci.

Presari peste salată sâmburii de rodie și brânza cu mucegai mărunțită.