Salată de cuşcuş

Cuşcuşul poate fi de trei feluri. Cel marocan are boabele mai mici, deci se găteşte mai repede, cel israelian este de mărimea boabelor de piper şi are nevoie de timp mai mare de fierbere, în timp ce cuşcuşul libanez este asemănător cu orezul la bob şi se găteşte cel mai greu.
Ingrediente (2 porţii)
100 g cuşcuş prefiert 2 linguri ulei 3 roşii 1 castravete 2-3 fire pătrunjel busuioc
Mod de preparare
Pui cuşcuşul într-un castron şi torni peste el circa 50 ml de apă fiartă. Amesteci rapid să nu rămână cocoloaşe, torni şi uleiul, acoperi vasul şi îl laşi 5 minute. Tai o roşie cubuleţe şi câteva felioare de castravete pe care le cureţi de coajă. Iei capacul de pe vasul cu cuşcuş, pui legumele şi pătrunjelul tocat. Celelalte două roşii şi castravetele tăiate le aşezi pe marginea unei farfurii întinse. În mijloc pui cuşcuşul şi îl decorezi cu busuioc.