Salată de dovlecei
O salată răcoritoare și ușor de preparat care poate fi servită ca garnitură sau ca o gustare sănătoasă.

Ingrediente
2 dovlecei
1 zucchini
câteva fire de mărar
250 g cremă de brânză
3 căței de usturoi
2 linguri zeamă de lămâie
½ linguriță pastă de anșoa
3 linguri ulei de măsline
piper
Mod de preparare
Speli bine dovleceii sub jet de apă, îi usuci și îi dai prin răzătoarea mare. Îi pui într-o strecurătoare și îi lași la scurs aproximativ o oră. Dacă nu s-au scurs bine, îi mai storci, apoi îi pui într-un bol, adaugi mărarul spălat și tăiat mărunt, amesteci, pui piper după gust și încorporezi crema de brânză.
Separat, zdrobești usturoiul, torni peste el uleiul, zeama de lămâie, pasta de anșoa și amesteci bine, ca la maioneză, apoi torni dressingul peste dovlecei și omogenizezi.
Dai salata la frigider cel puțin 3 ore înainte de servire.