Salată de fasole cu ceapă roşie

Un preparat perfect pentru o cină sau de luat la pachet la muncă. Este o soluţie potrivită şi pentru zilele de post, salată de fasole cu ceapă roşie.
De ce ai nevoie pentru salată de fasole cu ceapă roşie
100 g fasole albă, fiartă
100 g fasole roşie, fiartă
100 g fasole pestriţă, fiartă
2 cepe roşii
1 castravete
3 roşii
sucul de la 1 lămâie
2-3 felii sfeclă roşie
2 linguri oţet de vin roşu
5-6 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi
sare
busuioc prospăt
Cum se prepară salată de fasole cu ceapă roşie
Scurgi fasolea şi o amesteci, după care toci sfecla roşie, castravetele, ceapa şi roşiile. Combini sucul de lămâie cu oţetul, uleiul şi căţeii de usturoi zdrobiţi.Torni sosul peste fasole, adaugi legumele şi amesteci. La final adaugi frunze de busuioc, după gust. Salata se poate servi rece sau la temperatura camerei.