Salată de legume cu halloumi
Halloumi este sănătoasă şi o poţi consuma în diferite combinaţii ori salate.
Ingrediente
2 castraveți
1 salată verde
100 g măsline kalamata tăiate
5 roșii cherry tăiate în două
1 avocado
50 g nuci
1 lingură zeamă de lămâie
100 g brânză halloumi
ulei
Pentru dressing:
1-2 linguri ulei de măsline extravirgin
1 linguriță oțet balsamic
sare, piper, după gust
Mod de preparare
Pentru dressing, pui toate ingredientele într-un borcan cu capac și-l agiți bine pentru a se întrepătrunde aromele.
Tai felii brânza halloumi, le ungi cu puțin ulei și le frigi pe grătarul încins până devin aurii, aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
Speli legumele și le scurgi bine de apă. Tai castraveții rondele, speli salata verde și o usuci. Tai în jumătate avocadoul, îi îndepărtezi sâmburele și coaja, apoi îl feliezi și îl stropești cu zeamă de lămâie.
Așezi într-un bol salata verde, castraveții, roșiile, măslinele, feliile de avocado, potrivești de sare și piper și amesteci, ușor, ingredientele. Stropești salata cu dressingul făcut în prealabil, așezi deasupra brânza halloumi, presari nucile și servești.