Salată de legume cu paste

Pasta Salad with Zucchini Tomatoes and Roasted Red Peppers Culinary Hill 2 729x1024 jpeg

Legumele sunt o sursă excelentă de vitamine, de care ai nevoie în sezonul rece pentru a-ţi întări imunitatea. Iar în combinaţie cu pastele sunt o masă săţioasă.

Ai nevoie de

1 dovlecel mic

Sare

2 mâini de farfalle sau alte paste mici

½ ceapă roşie tăiată julien

1 căţel de usturoi

2 linguri suc de lămâie

O mână de roşii cherry

Oregano

1 lingură oţet de struguri

Piper

1 lingură ulei de măsline

Tai dovlecelul felii subţiri, pe care le mai tai odată în jumătate şi le freci cu puţină sare. Îi aşezi într-o strecurătoare. Pui la fiert pastele în apă cu sare, după care le scurgi. Încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte dovlecelul aproximativ 10 minute. Adaugă ceapa şi usturoiul, mai ţine tigaia pe foc 3 minute. Dă la o parte şi pune zeama de lămâie. Amestecă dovleceii cu pastele, pune roşiile tăiate în jumătate, oţetul, oregano, sare şi piper după gust.

Foto http://www.culinaryhill.com

http://www.culinaryhill.com