Salată de legume la borcan
Salata de legume la borcan este perfectă ca garnitură lângă fripturi, cârnați sau mâncăruri tradiționale, dar și simplă.

Ingrediente
1 kg varză albă
500 g ardei gras
500 g morcovi
500 g castraveți mici
300 g conopidă
200 g rădăcină țelină
frunze de țelină verde
3 litri apă
3 linguri sare grunjoasă
150 ml oțet de 9 grade
150 g zahăr
2 frunze de dafin
1 lingură boabe de piper
1 lingură semințe de muștar
Mod de preparare
După ce ai curățat și spălat legumele, toci varza fideluță, morcovii și țelina îi tai bastonașe, ardeii în fâșii, iar conopida o des faci buchețele mici.
Într-o cratiță mare, fierbi apa cu sarea, oțetul, zahărul, frunzele de dafin, piperul și muștarul. Lași 5 minute, apoi iei de pe foc.
Așezi legumele în borcane și torni lichidul fierbinte peste ele, astfel încât să fie complet acoperite. Închizi borcanele cu capace sterilizate.
Ții borcanele la temperatura camerei 2–3 zile, apoi le muți la rece.