Salată de legume la borcan

Salata de legume la borcan este perfectă ca garnitură lângă fripturi, cârnați sau mâncăruri tradiționale, dar și simplă.

salata de legume la borcan jpg

Ingrediente

1 kg varză albă

500 g ardei gras

500 g morcovi

500 g castraveți mici

300 g conopidă

200 g rădăcină țelină

frunze de țelină verde

3 litri apă

3 linguri sare grunjoasă

150 ml oțet de 9 grade

150 g zahăr

2 frunze de dafin

1 lingură boabe de piper

1 lingură semințe de muștar

Mod de preparare

După ce ai curățat și spălat legumele, toci varza fideluță, morcovii și țelina îi tai bastonașe, ardeii în fâșii, iar conopida o des faci buchețele mici.

Într-o cratiță mare, fierbi apa cu sarea, oțetul, zahărul, frunzele de dafin, piperul și muștarul. Lași 5 minute, apoi iei de pe foc.

Așezi legumele în borcane și torni lichidul fierbinte peste ele, astfel încât să fie complet acoperite. Închizi borcanele cu capace sterilizate.

Ții borcanele la temperatura camerei 2–3 zile, apoi le muți la rece.