Salată de leurdă

salata cu leurda jpg

Leurda se mai numeşte şi usturoiul ursului, deoarece e consumată de urşi când ies din hibernare. Face parte din familia usturoiului, fiind înrudită cu ceapa, arpagicul, prazul şi şalota.

Ingrediente

2 legături leurdă

2 ouă fierte tari

2 castraveți

1 legătură ceapă verde

100 g brânză de oaie

1/4 cană ulei de măsline

2 linguri oțet din cidru de mere

1 linguriță miere

1/2 linguriță muștar Dijon

sare și piper, după gust

Mod de preparare

Speli și toci fin leurda și ceapa verde și le pui într-un bol mai mare. Tai brânza, ouăle și castraveții cubulețe, apoi le așezi în bolul cu leurdă, amestecând ușor pentru a se întrepătrunde aromele.

Într-un bol mai mic, amesteci uleiul de măsline, oțetul de mere, mierea, muștarul Dijon.

Torni amestecul de vinegretă peste compoziția de leurdă și amesteci bine pentru a acoperi toate ingredientele. Asezonezi salata cu sare și piper după gust.