Salată de leurdă cu ouă

salata jpeg

E cea mai bună salată de sezon! Puteţi adăuga şi năsturaşi şi usturoi verde!

Ingrediente:

1 legătură ceapă verde 2 legături leurdă 5 ouă fierte 1 gălbenuş fiert sare piper 1 gălbenuş crud zeamă de lămâie ulei

Mod de preparare:

Cureţi şi speli leurda şi ceapa verde. Le toci şi le pui într-un bol. Amestecă gălbenuşurile cu ulei turnat treptat, până capătă consistenţa de maioneză. Adaugi puţină zeamă de lămâie. Cureţi de coajă ouăle fierte, le tai cubuleţe şi le adaugi peste verdeaţa tocată. Pui maioneză şi condimentezi cu sare şi piper.

Serveşti salata pe o farfurie ornată cu frunze de leurdă.

Dificultate mică

2 poţii

Timp de preparare: 25’