Salată de linte
O salată de linte este o alegere sănătoasă, plină de proteine și fibre, perfectă pentru prânzuri sau cine ușoare.
Ingrediente
250 g linte
4 ardei capia
1 ceapă
2 dovlecei mici
100 g roșii uscate
3-4 linguri ulei de măsline
2 linguri suc de lămâie
2 căței de usturoi
rucola, pentru decor
sare și piper
Mod de preparare
Speli bine lintea în apă rece și o fierbi într-un litru de apă, 20 de minute, până devine moale, dar încă fermă. Scurgi și o lași să se răcească.
Între timp, coci ardeii pe o tigaie grill, apoi îi pui într-o pungă de plastic pentru a se aburi 10 minute, îi cureți de coajă și îi tai fâșii.
Tai dovleceii cuburi și îi așezi într-o tavă, îi stropești cu ulei de măsline, sare și piper, și-i coci 15-20 de minute, până devin aurii și moi.
Într-un bol mare, amesteci lintea fiartă cu dovleceii și ardeii copți, și cu roșiile uscate. Adaugi ceapa tocată, usturoiul zdrobit, sucul de lămâie și restul de ulei de măsline. Amesteci bine. Guști salata și ajustezi sarea, piperul și sucul de lămâie după preferințe. Presari rucola și servești salata rece sau la temperatura camerei.