Salată de linte şi fasole verde

salata linte fasole verde jpeg

O salată uşoară cu linte şi fasole verde la început de primăvară.

Ingrediente

250 g linte galbenă 300 g fasole verde din conservă 2 ardei copţi 1 ceapă roşie 4 linguri boabe de fasole albă din conservă 3 fire de ceapă verde 2 linguri zeamă de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare piper telemea

Mod de preparare

Fierbi lintea în apă cu un praf de sare, o strecori şi o aşezi într-un castron mare. Adaugi peste linte boabe de fasole albă scurse de zeamă, clătite cu apă rece şi scurse din nou. Adaugi fasolea verde scursă de zeama în care a fost conservată, ardeii copţi tăiaşi fâşii şi ceapa roşie şi partea albă de la cea verde tăiate bucăţele.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci uşor să nu se zdrobească ingredientele. separat, amesteci uleiul cu zeama de lămâie şi asezonezi salata, după gust. O poţi servi şi garnisită cu bucăţele de brânză.