Salată de morcovi şi suc de portocale

salata de morcovi cu suc de portocale jpeg

Dacă mai pui şi o mana de seminte de floarea soarelui gustul este garantat.

Ingrediente

5 morcovi 1 salată verde 50 g stafide 50 ml vin alb 2 linguri seminţe de floarea-soarelui 4 linguri zeamă de portocale sare

Preparare

Pui stafidele să se umfle 20 de minute în vin alb. Între timp, cureţi morcovii de coajă, îi tai fâşii subţiri, pe lungime, şi le freci cu puţină sare. Adaugi stafidele şi seminţele de floarea-soarelui rumenite uşor fără adaos de grăsime.Speli salata, o scurgi bine de apă şi aşezi frunzele pe un platou.Pui deasupra amestecul de morcovi, stafide şi seminţe de floarea-soarelui. Asezonezi totul cu zeama de portocale amestecată cu vinul în care s-au macerat stafidele şi serveşti imediat.