Salată de orez cu legume
Salată de orez cu legume este o rețetă ușoară, perfectă pentru zilele de post sau ca și garnitură.

Ingrediente
200 g orez basmati
1 dovlecel mediu
1 avocado bine copt
50 g măsline negre fără sâmburi
1 lingură capere
pătrunjel tocat
2 linguri ulei de măsline
zeama de la ½ lămâie
sare și piper
Mod de preparare
Pui orezul la fiert în apă cu puțină sare. Îl fierbi conform instrucțiunilor de pe ambalaj, îl strecori și îl lași să se răcească.
Între timp, tai dovlecelul rondele. Încălzești o tigaie cu o lingură de ulei și sotezi dovlecelul 5-6 minute, cât să se înmoaie ușor. Lași să se răcească.
Cureți avocadoul, îl tai cuburi și le stropești cu puțină zeamă de lămâie să nu oxideze.
Într-un bol mare, pui orezul fiert și răcit, dovlecelul, avocado, măslinele și caperele.
Adaugi uleiul de măsline, restul de zeamă de lămâie, sare, piper și verdeață tocată. Amesteci ușor și servești.