Salată de orez sălbatic cu sfeclă

salată orez sălbatic cu sfeclă jpeg

O reţetă sănătoasă pentru post sau regim.

De ce ai nevoie ca să faci salată de orez sălbatic cu sfeclă:

1 cană (220 g) orez sălbatic negătit

2 sfecle medii (circa 450 g)

2 fire de praz medii

1/4 cană ulei de măsline

sare

1/2 linguriţă de piper negru

1/2 cană (110 g) pătrunjel verde

1/2 cană (110 g) ceapă verde

1/2 cană (110 g) nuci prăjite, zdrobite

2 linguri oţet

Cum prepari salată de orez sălbatic cu sfeclă:

Preîncălzeşti cuptorul la 200° C. Fierbi orezul conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Îl treci printr-un jet de apă rece, îl scurgi şi usuci. Îl transferi într-un castron mare; dai deoparte. Între timp, pui la fiert apă într-o oală prevăzută cu vas cu orificii pentru fierbere la aburi. Cureţi sfeclele şi le pui în vasul cu orificii. Acoperi şi laşi să fiarbă la aburi până când s-au înmuiat cât să intre furculiţa uşor, circa 30 minute.

Iei de pe foc şi dai deoparte până s-au răcit suficient cât să le poţi manevra. Le tai în cuburi mici şi le laşi să se răcească complet. Speli prazul, cureţi şi arunci vârfurile, îl tai în două şi apoi în felii grosuţe. Amesteci împreună prazul, 1 lingură de ulei, 1/2 linguriţă sare şi 1/4 linguriţă piper pe o foaie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit 12 minute.

Apoi laşi să se răcească la temperatura camerei. Amesteci împreună orezul, prazul, pătrunjelul, ceapa verde, nucile, oţetul, cele 3 linguri de ulei rămase, sare si piper. Adaugi bucăţile de sfeclă  şi amesteci uşor pentru omogenizare.

Sursa: http://www.foodandwine.com

http://www.foodandwine.com