Salată de paste cu legume

Photoland Photocuisine 028386 jpeg

La fel de gustoase sunt şi pastele cu carne şi cele cu legume. Astăzi vă propunem două reţete cu paste, una la rubrica de reţete cu carne şi una la rubrica de reţete cu legume. Pe cea din umră o regăsiţi mai jos:

Ingrediente

400 g paste colorate 3 roşii 3 cepe medii 18 măsline 1 bulgăraş de mozzarela (sau 100 g) 4 fire de busuioc 4 linguri ulei de măsline câteva picături de sos picant sare

Mod de preparare

Se fierb pastele în apă cu sare conform indicaţiilor de pe pachet. Se scot cu o spumieră şi dacă sunt din făină de grâu dur nu se trec prin apă rece ci se pun direct într-un castron. Se toarnă ulei de măsline şi se lasă aşa să se răcească.

Roşiile spălate şi curăţate de cotoare se taie în sferturi, iar cepele se curăţă şi se taie peştişorii. Brânza se taie în felii cât mai subţiri. Busuiocul se spală, se opresc câteva frunzuliţe pentru decor şi restul se taie mai mare.

În castron, peste pastele făinoase se adaugă roşiile, ceapa, brânza,, măslinele, busuiocul şi câteva picături de sos. Se amestecă şi se potriveşte gustul de sare.

sursa foto: Photoland/ Photocuisine