Salată de paste în 3 culori

salata de paste in 3 culori jpeg

Combinaţia de paste în 3 culori este absolut atrăgătoare, iar legumele pot fi fel de fel, care sunt pe placul tău.

Ingrediente (4 porţii) 300 g paste făinoase („sfredeluşi” simpli,cu spanac şi cu tomate) 150 g conopidă 150 g broccoli 150 g teci tinere de mazăre(sau fasole verde) 1/2 ardei galben 1/2 ardei verde ceapă roşie (opţional) 2 linguri ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie sare piper

Cum se prepară

Se fierb pastele al dente în apă cu sare, se strecoară şi se aşază într-o sala­tieră mare. Separat, se fierb puţin, în apă cu sare, bucheţelele de conopidă, de broccoli şi tecile de mazăre verde (sau fasole verde), apoi se strecoară şi se adaugă peste paste, după care se adaugă ardeii tăiaţi cubuleţe.

Se condimentează cu sare şi piper, după gust, se asezonează cu ulei şi zeamă de lămâie, se amestecă uşor şi se serveşte, în mod opţional, cu ceapă roşie tăiată cubuleţe.