Salată de post cu conopidă şi morcovi

Această salată de conopidă şi morcovi este foarte potrivită pentru această perioadă de post.
Ingrediente
1 conopidă potrivită ca mărime 2 morcovi mari 1 ardei gras galben sau roşu pătrunjel verde
1 lingură zeamă lămâie
2 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare
Desfaci conopida în bucheţele şi le speli sub jet de apă rece. Le opăreşti în apă cu sare circa 10 minute, împreună cu morcovii, apoi le scurgi în strecurătoare şi le laşi la răcit.
Tai morcovii cuburi sau bastonaşe, tai ardeiul fâşii sau rondele şi le aşezi într-o salatieră mare împreună cu bucheţelele de conopidă. Asezonezi cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Amesteci uşor să nu se zdrobească ingredientele şi, când serveşti, adaugi pătrunjel verde tocat.