Salată de roșii coapte
Salata de roșii coapte este o rețetă delicioasă și simplă, perfectă pentru a savura aromele verii.
Ingrediente
400 g roșii
2 ardei capia
4 căței de usturoi
1 ceapă roșie
1 legătură pătrunjel
câteva frunze de busuioc, pentru servit
2 linguri ulei de măsline
Pentru dressing:
2 lingurițe oțet balsamic
1-2 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare
Speli bine roșiile și ardeii și îi tai bucăți mari. Pui hârtie de copt într-o tavă, așezi legumele, le dai cu sare, piper și puțin ulei de măsline și bagi la cuptor aproximativ 20 de minute, până se rumenesc.
Așezi legumele în castron, toci ceapa și o pui deasupra.
Într-un bol, amesteci pătrunjelul tăiat mărunt cu usturoiul zdrobit, oțetul balsamic, uleiul, sare și piper și torni dressingul peste legumele coapte. Amesteci ca să se întrepătrundă aromele și ornezi cu busuioc proaspăt înainte de servire.