Salată de sfeclă cu brânză de capră
Această salată este perfectă pentru finalul toamnei, aşa că trebuie să o încerci. Este atât de răcoritoare şi de uşor de preparat, încât nu o să îţi vină să crezi că este gata în doar 10 minute.
Salată de sfeclă cu brânză de capră – Ingrediente
1 kg sfeclă coaptă (descojită) 1 legătură mică de mentă 50 g seminţe de pin sucul de la ¼ grepfrut sucul de la 1 portocală sucul şi coaja de la 1 lămâie verde 80 ml ulei de măsline 1 lingură miere 30 g brânză cremoasă de capră sare piper
Salată de sfeclă cu brânză de capră – Mod de preparare
Toci jumătate din cantitatea de mentă şi dai deoparte restul. Dai prin răzătoare coaja de limetă. Fărâmiţezi brânza de capră. Tai sfecla în felii subţiri, cu ajutorul unei răzătoare de tip mandolină (dacă ai).
Într-o tigaie mică, prăjeşti seminţele de pin la foc mediu, până se rumenesc frumos, apoi le dai deoparte. Într-un bol mic, combini sucul de grepfrut, sucul portocală şi sucul de limetă, coaja de lămâie, uleiul de măsline, mierea şi menta tocată şi amesteci până la omogenizare.
Aranjezi feliuţele de sfeclă într-un singur strat uniform pe un platou mare. Torni sosul de salată peste sfeclă, pui sare şi piper, după gust, şi decorezi cu seminţele de pin, brânza de capră şi cu frunzele întregi de mentă rămase. Serveşti imediat această delicioasă salată de sfeclă cu brânză de capră.
Sursa + foto: kitchenstories.io