Salată de sfeclă, năut şi brânză feta

2 salata de sfecla naut si branza jpg jpeg

Pentru o gustare sănătoasă şi consistentă, încearcă această salată în care se combină armonios consistenţa hrănitoare a năutului cu savoarea brânzei feta, aroma de mentă şi lime - toate însoţite de prospeţimea gustului special pe care sfecla îl dă oricărei combinaţii de ingrediente.

Ingrediente salată de sfeclă, năut şi brânză feta:

250 g sfeclă fiartă, tăiată cubuleţe 400 g năut din conservă (sau năut uscat, ţinut în apă câteva ore şi apoi fiert în 2-3 ape, până se înmoaie) 200 g brânză feta, tăiată cubuleţe 100 g cuşcuş 30 g frunze mentă mărunţită sucul de la o lime 2 linguriţe ulei de măsline 1 castravete de mărime medie, dat pe răzătoarea cu ochiuri mari sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Pui năutul sub un jet de apă rece, apoi îl scurgi bine. Pui cuşcuşul într-un bol încăpător, îl acoperi cu apă clocotită şi îl laşi să absoarbă lichidul. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o furculiţă.

Combini sfecla, năutul, brânza feta, menta, sucul de lime şi uleiul de măsline. Adaugi castravetele şi jumătate din salata de sfeclă (restul îl păstrezi la frigider) peste cuşcuş, potriveşti gustul cu sare şi piper, încorporezi şi serveşti.

Recomandare:

Te poţi bucura şi de un delicios humus cu sfeclă în felul următor: pui restul de amestec de sfeclă într-un mixer şi îl serveşti apoi cu pâine integrală, ridichi, castraveţi sau morcovi.