Salată de sfeclă roşie

1366729850 1068salata 20de 20sfelcla 20rosie jpeg

Tarabele sun pline de sfeclă roşie, iar salatele pot fi foarte delicioase.

Ingrediente

1 kg sfeclă roşie

250 ml oţet

150 ml ulei de măsline

3 bucăţi de hrean

sare

Mod de preparare:

Speli bine sfecla, o fierbi în apă puţin sărată, o scurgi şi, după ce se răceşte, o cureţi de coajă. O tai cubuleţe, fideluţă sau o scobeşti cu o linguriţă specială, dându-i forma unor biluţe, pentru a fi cât mai atractivă, şi o aşezi într-un castron mare.

Pudrezi cu sare şi adaugi hreanul, dat pe răzătoarea mică. Separat, amesteci oţetul cu 500 ml de apă şi cu uleiul, baţi bine ingredientele şi torni soluţia peste sfeclă. Amesteci bine. Pui sfecla în borcane sterilizate, le închizi ermetic şi le depozitezi într-un loc răcoros.