Salată de sfeclă roşie

Tarabele sun pline de sfeclă roşie, iar salatele pot fi foarte delicioase.
Ingrediente
1 kg sfeclă roşie
250 ml oţet
150 ml ulei de măsline
3 bucăţi de hrean
sare
Mod de preparare:
Speli bine sfecla, o fierbi în apă puţin sărată, o scurgi şi, după ce se răceşte, o cureţi de coajă. O tai cubuleţe, fideluţă sau o scobeşti cu o linguriţă specială, dându-i forma unor biluţe, pentru a fi cât mai atractivă, şi o aşezi într-un castron mare.
Pudrezi cu sare şi adaugi hreanul, dat pe răzătoarea mică. Separat, amesteci oţetul cu 500 ml de apă şi cu uleiul, baţi bine ingredientele şi torni soluţia peste sfeclă. Amesteci bine. Pui sfecla în borcane sterilizate, le închizi ermetic şi le depozitezi într-un loc răcoros.