Salată de vară cu paste şi legume FOTO

Cui nu-i plac pastele, mai ales cele în formă de fundiţă? Dacă ţi-a fost poftă de paste în ultima vreme, trebuie să încerci neapărat reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi. Iar în cazul în care ţi-ai propus să mănânci mai multe legume pentru a fi în formă vara aceasta, iată că le poţi include cu uşurinţă într-o salată cu paste. Trucul va funcţiona negreşit! Salata răcoritoare de vară cu paste şi legume poate fi luată la pachet, fiind un prânz excelent la serviciu.
Salată de vară cu paste şi legume – Ingrediente
350 g paste în formă de fundiţe 2 roşii potrivite 1-2 dovlecei mici (unul verde, unul galben) 1 căpăţână broccoli, medie ½ ceapă roşie 450 g ardei graşi roşii, copţi pe grătar sau aragaz ½ legătură pătrunjel
Pentru sosul vinaigrette
50-60 ml ulei vegetal
50-60 ml ulei de măsline
80 ml oţet din vin roşu
1 lingură muştar de Dijon
1 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă usturoi mărunţit
1 praf de sare
piper negru măcinat, după gust
Salată răcoritoare de vară cu paste şi legume – Mod de preparare
Fierbi pastele în formă de fundiţe conform indicaţiilor de pe pachet, apoi le scurgi într-o sită.

Între timp, pregăteşti legumele (dovleceii, broccoliul, roşiile, ceapa, pătrunjelul şi ardeiul gras roşu – copt în prealabil). Le speli bine şi le tai în bucăţi potrivite (toci fin ceapa şi ardeiul gras, iar pătrunjelul îl toci.)

În timp ce pastele se răcesc, prepari sosul vinaigrette. Într-un bol mic, amesteci uleiul vegetal (poate fi de floarea-soarelui) cu uleiul de măsline, oţetul, muştarul Dijon, oregano, usturoiul mărunţit, sarea şi piperul măcinat.

Combini pastele fierte, legumele tocate şi sosul vinaigrette. Amesteci până când toate ingredientele sunt acoperite cu sosul. Serveşti imediat porţiile din salata de vară cu paste şi legume sau o dai la frigider până când eşti gata să o serveşti.

Sursa + foto: www.budgetbytes.com
Paste fundiţe cu ciuperci şi brânză
Paste fundiţe cu ciuperci şi brânză