Salată de varză cu morcovi şi sos de maioneză

Un aperitiv extrem de rapid de preparat şi foarte sănătos, salata de varză este alegerea potrivită pentru zilele în care vrei să mănânci ceva uşor.
Ingrediente pentru salata de varză cu morcovi şi sos de maioneză
1 varză medie
1 morcov ras
½ ceapă tăiată julien
60 g zahăr
¼ cană lapte
1 lingură oţet de mere
1 praf de sare
piper, după gust
Pentru maioneză
1 gălbenuş
1 linguriţă muştar
220 ml ulei
1 praf de sare
1 linguriţă zeamă de lămâie
Cum prepari salata de varză cu morcovi şi sos de maioneză
Pentru sos, prepari întâi maioneza. Cu o lingură de lemn, freci gălbenuşul cu muştarul. Torni treptat uleiul şi amesteci încontinuu, până ce acesta se încorporează complet. Adaugi sarea, zeama de lămâie şi mixezi uşor. Combini maioneza cu zahărul, laptele şi cu oţetul de mere. Potriveşti gustul cu sare şi piper.
Tai varza fideluţă şi o amesteci cu morcovul şi cu ceapa. Torni sosul, amesteci bine şi dai salata la rece, cel puţin 2-3 ore, pentru a se combina aromele.
Sursă: http://www.stumbleupon.com