Salată de varză de Bruxelles cu sos vinaigrette

Salata de varza de Bruxelles cu sos vinaigrette jpeg

Dacă preparatele grase de la mesele îmbelşugate de Sărbători ţi-au căzut greu la stomac, este momentul să faci o pauză şi să înlocuieşti carnea cu o salată simplă şi uşoară.

Ingrediente (10 porţii)

680 g varză de Bruxelles tocată 6-8 felii de bacon crocant prăjit şi tocat 150 g ceapă roşie 100 g merişoare uscate sau cireşe deshidratate (neîndulcite) 75 g fulgi de migdale prăjiţi 115 g brânză de capră, moale şi fărâmiţată (opţional)

Pentru sosul vinaigrette

sucul de la 1 portocală mică

1 linguriţă coajă rasă de porcocală

sucul de la 1 lămâie

2 linguri ceapă albă tocată fin (sau 1 lingură usturoi tocat)

1 linguriţă muştar

180 ml ulei de măsline

2 linguriţe cimbru verde, tocat (îl poţi înlocui cu alt tip de verdeaţă uscată)

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Toci varza de Bruxelles folosind un robot de bucătărie sau o tai fin cu un cuţit foarte ascuţit. O aşezi într-un bol mare de salată şi adaugi baconul tocat, ceapa roşie, merişoarele (sau cireşele uscate, dacă foloseşti), migdalele şi brânza de capră, opţional. Combini toate ingredientele pentru sosul vinaigrette şi când s-a omogenizat, îl torni imediat peste salată, chiar înainte de servire. Amesteci bine, ca să se acopere toate ingredientele cu acest sos.

Sursa + foto: therealfoodrds.com