Salată de vinete cu usturoi şi ardei iute

Dacă te-ai săturat de clasica salată de vinete, încearcă această reţetă a lui Jamie Oliver, cu usturoi şi puţin ardei iute.
Ingrediente
1 vânătă 1 căţel de usturoi 1 ardei iute verde (sau jumătate) ½ legătură pătrunjel proaspăt 1 lingură de ulei de măsline ½ linguriţă boia de ardei zeamă de lămâie, opţional sare, după gust piper măcinat, după gust
Mod de preparare
Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Înţepi vânăta de câteva ori cu un cuţit, apoi o coci aproximativ 45 de minute până se rumeneşte coaja, se înmoaie pulpa şi e complet făcută. Apoi o laşi să se răcească.
Cureţi şi pisezi usturoiul, cureţi de seminţe şi toci ardeiul iute, apoi toci pătrunjelul cât mai fin.
Cu o lingură, scoţi miezul vinetei şi îl pui într-un blender sau alt procesor de alimente.
Mixezi cu usturoiul, ardeiul iute, uleiul şi multă zeamă de lămâie, dacă este nevoie, adaugi pătrunjelul şi un praf de sare grunjoasă şi piper negru măcinat.
Guşti şi condimentezi, dacă este nevoie, cu ulei şi zeamă de lămâie. Pui vânăta pe o farfurie şi pudrezi cu boia. Serveşti cu lipie sau pită.
Sursa+foto: jamieoliver.com