Salată de vinete la cuptor, cu legume

Dacă îţi plac legumele, atunci trebuie să încerci această reţetă simplă, cu ingrediente proaspete.
Ingrediente (5-6 porţii)
900 g vinete 2 morcovi potriviţi 1 ceapă albă, medie 3 linguriţe sare ¼ linguriţă piper ½ linguriţă zahăr 4 căţei de usturoi, tocaţi 2 ardei iuţi roşii 2 roşii potrivite verdeaţă, după gust 5 linguri ulei
Mod de preparare
Tapetezi o tavă mare cu hârtie de copt, apoi o dai deoparte. Preîncălzeşti cuptorul la foc mare. Tai vinetele în cubuleţe potrivite.
Presari vinetele cu o linguriţă şi jumătate de sare, le laşi să se „odihnească” la temperatura camerei 30-45 de minute. Scurgi lichidul şi tamponezi vinetele cu prosoape de hârtie. Pui vinetele într-un bol, le acoperi cu 2 linguri de ulei şi presari o linguriţă şi jumătate de sare, apoi amesteci bine. Aşezi cubuleţele pe tava pregătită şi le dai la cuptorul încins, să se coacă, 30 de minute.
Prepari celelalte legume: tai ceapa fin, toci morcovii julienne, tai ardeiul gras fâşii, scoţi seminţele din ardeiul iute şi îl toci.
Adaugi 3 linguri de ulei într-o tigaie şi după ce s-a încins, adaugi ceapa. La foc mediu-mare, sotezi 2 minute. Adaugi morcovii şi sotezi 3 minute. Adaugi toţi ardeii şi căleşti 5-7 minute. Pui roşiile, piperul, zahărul şi usturoiul şi le rumeneşti 1 minut. Opreşti focul şi laşi tigaia pe aragaz.
După ce s-au copt vinetele, le pui în tigaie alături de legume şi amesteci. Adaugi verdeaţă după preferinţă şi amesteci bine. Dacă e cazul, potriveşti de sare. Acoperi tigaia şi laşi salata să se răcească. După ce s-au răcit legumele, le poţi ţine la frigider câteva ore înainte să le mănânci.
Sursa + foto: valentinascorner.com
Vinete umplute cu carne şi ciuperci
Vinete umplute cu carne şi ciuperci