Salată de vinete şi ardei copţi

salata vinete ardei copti StockFood 11106693 HiRes jpeg

O salată uşoară pe care o poţi servi ca atare sau ca garnitură la orice fel de carne.

Ingrediente

1 vânătă micuţă 3 ardei kapia 3 ardei graşi galbeni 1 ceapa mică (albă sau roşie) 8 roşii cherry (sau 1 roşie mare) 2 căţei de usturoi ulei de măsline 1 linguriţă zeamă de lămâie sau puţin oţet sare piper busuioc (opţional)

Mod de preparare

Coci ardeii, şi când sunt gata, îi laşi să se scurgă şi să se răcească. Le îndepărtezi coaja şi sâmburii, îi tai şi-i pui într-un bol.

Speli şi tai cubuleţe vânăta. O sărezi şi o laşi să se călească în puţin ulei. Dacă este nevoie, toarnă un pic de apă, ca să nu se prindă de oală. Ca variantă, o poţi coace pe plită şi apoi îi cureţi coaja; după răcire, o tai cubuleţe.

Amesteci ardeii cu vânăta, adaugi ulei, ca la o salată normală, sărezi şi piperezi după gust. Toci mărunt ceapa şi usturoiul şi le pui în castron. Poţi căli câteva minute ceapa sau o poţi lăsa crudă, este la fel de bună.

Tai în două sau patru roşiile cherry şi le integrezi în salată. Dacă vrei, lasă-le 3-4 minute pe tabla pe care ai copt vinetele şi ardeii. Mai pui un praf de sare şi zeama de lămâie. Amesteci şi serveşti, cu busuioc proaspăt pe deasupra.

sursa foto: StockFood