Salată italiană cu şuncă şi năut

După mesele îmbelşugate de Paşte, a venit timpul unei cure cu salate. Asta nu înseamnă însă că preparatele tale trebuie să fie lipsite de gust, reţeta cu şuncă şi năut fiind în acelaşi timp săţioasă şi foarte delicioasă.
Ingrediente
1 salată verde
200 g năut, la conservă
5-6 roşii cherry, feliate pe jumătate
150 g şuncă, cubuleţe
80 g salam, feliat
70 g mozzarella, tăiată cubuleţe sau perle
frunze de busuioc, opţional
Pentru dressing
zeama de la 1 lămâie
1 lingură muştar
1-2 linguri ulei de măsline
1 căţel de usturoi, pisat
oţet, după gust
pătrunjel, tocat, după gust
sare, după gust
piper, după gust
Mod de preparare
Într-un borcan mai înalt, combini toate ingredientele pentru dressing. Dai la frigider.
Speli frunzele de salată, le usuci, apoi le tai şi le aşezi într-un bol. Adaugi boabele de năut, roşiile, şunca şi salamul. Amesteci cu mozzarella şi torni dressingul peste salată. Serveşti cu frunze de busuioc, dacă doreşti.
Sursa http://www.chelseasmessyapron.com