Salată italiană cu şuncă şi năut

salata italiana cu naut jpeg

După mesele îmbelşugate de Paşte, a venit timpul unei cure cu salate. Asta nu înseamnă însă că preparatele tale trebuie să fie lipsite de gust, reţeta cu şuncă şi năut fiind în acelaşi timp săţioasă şi foarte delicioasă.

Ingrediente

1 salată verde

200 g năut, la conservă

5-6 roşii cherry, feliate pe jumătate

150 g şuncă, cubuleţe

80 g salam, feliat

70 g mozzarella, tăiată cubuleţe sau perle

frunze de busuioc, opţional

Pentru dressing

zeama de la 1 lămâie

1 lingură muştar

1-2 linguri ulei de măsline

1 căţel de usturoi, pisat

oţet, după gust

pătrunjel, tocat, după gust

sare, după gust

piper, după gust

Mod de preparare

Într-un borcan mai înalt, combini toate ingredientele pentru dressing. Dai la frigider.

Speli frunzele de salată, le usuci, apoi le tai şi le aşezi într-un bol. Adaugi boabele de năut, roşiile, şunca şi salamul. Amesteci cu mozzarella şi torni dressingul peste salată.  Serveşti cu frunze de busuioc, dacă doreşti.

Sursa http://www.chelseasmessyapron.com