Salată mexicană cu quinoa

salata quinoua jpg

Quinoa este considerată un „superaliment“ datorită conținutului său ridicat de proteine și fibre, precum și faptului că este bogată în minerale esențiale, cum ar fi fierul, magneziul și calciul?

Ingrediente

1 cană quinoa

2 căni apă

1 conservă fasole neagră, scursă și clătită 

1 conservă porumb, scurs și clătit

1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe

1 ceapă roșie tocată

1 cățel de usturoi tocat

½ cană coriandru tocat

2 linguri ulei de măsline

¼ cană suc de limetă

sare și piper

1 ardei jalapeño, fără semințe și tăiat mărunt (opțional)

Mod de preparare salată mexicană cu quinoa

Clătești bine quinoa sub jet de apă rece și o pui într-o cratiță împreună cu apa și o lingură de sare. Lași să fiarbă la foc mic până când toată apa este absorbită de quinoa, 10-15 minute.

Iei cratița de pe foc și o ții să se odihnească 5 minute, acoperită. Iei capacul și lași să se răcească.

Într-un bol mare, amesteci fasolea neagră, porumbul, ceapa roșie, ardeiul gras, usturoiul, coriandrul și, opțional, jalapeño.

Adaugi quinoa fiartă peste legume și amesteci bine să se întrepătrundă aromele.

Într-un castron mic, amesteci uleiul de măsline, sucul de limetă, sare și piper. Torni dressingul peste salată și amesteci ușor. Lași să stea în frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire.