Salată mixtă
Fără îndoială, salatele sunt cele mai simple reţete atunci când vine vorba de a profita de o conservă de fasole boale, ce îţi va aduce un aport nutriţional sporit la cină sau ca o gustare târzie, după micul dejun.
Ingrediente
100 g quinoa neagră
200 g fasole roșie din conservă, scursă bine
1 avocado, tăiat felii
1 mango, tăiat cubulețe sare
1 lingură semințe de dovleac
microplante, după gust
Pentru dressing:
40 ml ulei de măsline
1 limetă
sare
3-4 felii portocală, pentru ornat
piper
Mod de preparare
Speli quinoa în câteva ape, o scurgi bine și o fierbi în 250 ml de apă cu sare, 25 de minute, apoi o lași deoparte.
Pentru dressing, amesteci uleiul cu zeama și cu coaja de la limetă, cu sare și piper, după gust.
Așezi într-un vas toate ingredientele, torni dressingul uniform, presari semințele de dovleac și microplantele, lași 10 minute la rece și servești salata ornată cu felii de portocale.