Salată mixtă

salata mixtta jpg

Fără îndoială, salatele sunt cele mai simple reţete atunci când vine vorba de a profita de o conservă de fasole boale, ce îţi va aduce un aport nutriţional sporit la cină sau ca o gustare târzie, după micul dejun.

Ingrediente

100 g quinoa neagră

200 g fasole roșie din conservă, scursă bine

1 avocado, tăiat felii

1 mango, tăiat cubulețe sare

1 lingură semințe de dovleac

microplante, după gust

Pentru dressing:

40 ml ulei de măsline

1 limetă

sare

3-4 felii portocală, pentru ornat

piper

Mod de preparare

Speli quinoa în câteva ape, o scurgi bine și o fierbi în 250 ml de apă cu sare, 25 de minute, apoi o lași deoparte.

Pentru dressing, amesteci uleiul cu zeama și cu coaja de la limetă, cu sare și piper, după gust.

Așezi într-un vas toate ingredientele, torni dressingul uniform, presari semințele de dovleac și microplantele, lași 10 minute la rece și servești salata ornată cu felii de portocale.