Salată suedeză

Salata suedeză este o salată rece, cremoasă, răcoritoare, perfectă pentru grătare și picnicuri.

salata suedeza jpg

Ingrediente

800 g cartofi noi

200 g smântână fermentată

1 ceapă roșie

1 legătură mărar proaspăt

1 lingură muștar Dijon

1 lingură ulei de măsline

sare și piper, după gust

1 kg cartofi noi

3 linguri ulei de măsline

300 g parmezan, ras fin

1 linguriță usturoi pudră sau 1 cățel de usturoi zdrobit

sare și piper, după gust

100 g maioneză

puțin suc de lămâie

ceapă verde

Mod de preparare

Speli bine cartofii și, dacă sunt mici, îi lași întregi. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătăți sau sferturi. Îi fierbi în apă cu sare 15-20 de minute, până când îi poți străpunge ușor cu furculița.

Între timp, cureți și tai ceapa roșie fâșii subțiri și tai mărunt mărarul proaspăt.

Într-un bol mare, amesteci smântâna cu muștarul, cu sare, cu piper și cu uleiul de măsline.

Când cartofii sunt fierți, îi scurgi bine și îi lași să se răcească ușor câteva minute. Torni cartofii peste sosul din bol și amesteci ușor, ca să nu-i zdrobești. Adaugi ceapa roșie și mărarul tocat, și mai amesteci ușor. Lași salata la frigider cel puțin 15 minute înainte de servire, pentru ca aromele să se combine.