Salsa de roșii
O rețetă simplă și delicioasă de preparare pentru salsa de roșii.
Ingrediente
1 kg roșii proaspete, descojite și pasate
4 căței de usturoi tocați
1-2 ardei iuți roșii tocați
3 linguri ulei
1 linguriță zahăr
sare și piper, după gust
1 lingură pastă de tomate
Mod de preparare
Călești usturoiul în ulei până devine auriu, aproximativ 5 minute, adaugi și ardeii iuți și-i gătești încă 1-2 minute. Torni roșiile pasate în tigaie și amesteci bine.
Pui zahărul pentru reducerea acidității, sarea, piperul și pasta de tomate pentru cremozitate. Reduci focul și lași sosul să fiarbă 15-20 de minute, amestecând ocazional. Guști și ajustezi condimentarea dacă este necesar.
După ce sosul a atins consistența dorită, oprești focul. Dacă dorești, adaugi frunze proaspete de busuioc pentru decor. Sosul este gata de servit cu paste, pe pizza sau ca bază pentru alte preparate.