Sarmale de post ardeleneşti

sarmale menta shutterstock 111341537 jpeg

Nu degeaba gospodinele din această regiune sunt renumite pentru priceperea lor în bucătărie. Prepară sarmalele de post ardeleneşti şi nu vei regreta.

De ce ai nevoie pentru sarmale de post ardeleneşti

250 g orez

2 morcovi

4 cepe

partea albă de la 1 praz

sare

piper

250 ml suc de roşii

250 g ciuperci

pătrunjel

mărar

5 linguri ulei

3 linguri făină

foi de viţă de vie

Cum se prepară sarmalele de post ardeleneşti

Toci cepele şi prazul şi le pui la fiert împreună cu ulei şi apă cât să le acopere. După ce s-a înmuiat adaugi morcovul ras, orezul spălat bine şi 1 praf de sare. Mai laşi să fiarbă 1-2 minute şi dai deoparte. Tai ciupercile mărunt şi după ce s-a răcit puţin orezul le adaugi. Torni sucul de roşii, pătrunjel, mărar, piper după gust şi făină. Pui în în fiecare foaie de viţă 1 lingură de umplutură şi înfăşori sarmalele. Le pui într-o oală şi pui apă cât să le acopere. Le fierbi la cuptor la foc mic.