Scarpaccia cu dovlecei (tartă toscană)

scarpaccia jpg

Dovleceii sunt un atu pentru sănătate, fiind utili, printre altele, pentru stimularea sistemului imunitar.

Ingrediente

4 dovlecei 2 ouă

4 fire ceapă verde

4 linguri făină

2 linguri pesmet

2 linguri ulei

4 linguri parmezan ras

1 lingură apă

sare, piper

unt, pentru uns

Mod de preparare

Speli dovleceii, îi tai rondele subțiri, îi pui într-o strecurătoare și îi lași la scurs, cu o greutate deasupra, aproximativ o oră. Păstrezi zeama scursă. Speli, cureți și tai mărunt ceapa verde.

Separat, bați ouăle, adaugi uleiul, sare și piper, după gust. Combini făina cu pesmetul și le încorporezi în ouăle bătute. Amesteci bine, ca să nu se formeze cocoloașe, torni zeama scursă de la dovlecei, presari parmezanul și omogenizezi.

Treci prin aluatul obținut dovleceii bine scurși, apoi răstorni amestecul într-o tavă de tartă unsă bine cu unt.

Dai tava la cuptorul bine încins și o ții până se rumenește la suprafață.