Sfeclă roşie murată

1365701676 9075sfecla 20murata jpeg

Sfecla are numeroase beneficii asupra sănătăţii, fiind foarte bună pentru ficat, aşa că e foarte  bine să o consumi cât mai des.

Ingrediente

5 kg bulbi de sfeclă roşie

500 ml oţet de vin alb

3-4 rădăcini de hrean

1 lingură boabe de muştar

1 linguriţă boabe de piper

1 lingură seminţe de chimion (sau de fenicul)

2 foi de dafin

1 linguriţă sare grunjoasă neiodată

Mod de preparare: Speli bine bulbii de sfeclă, îi aşezi într-o tavă şi îi coci circa o oră în cuptorul bine încins. Bulbii îi şi poţi fierbe în apă cu puţină sare.

După ce se răcesc, îi cureţi de coajă, îi tai cuburi şi îi aşezi în borcane sterilizate. Adaugi printre feliile de sfeclă boabe de muştar, piper boabe, seminţe de chimion şi hrean curăţat şi trecut pe răzătoare.

Separat, fierbi 500 ml oţet cu 1,5 l apă, la care adaugi sarea şi foile de dafin. Torni lichidul clocotit peste feliile de sfeclă, având grijă să nu se spargă borcanele. Acoperi borcanele cu capace, le înveleşti cu o pătură groasă şi după răcire le depozitezi în cămară până în momentul consumării.